Tillställning

Nordkalottkonferens 19-21 augusti 2016 i Kemi

Välkommen till Nordkalottkonferensen i Kemi 19.-21.8.2016!

I Augusti 2016 är det dags igen att församlas på Nordkalottkonferens; ett utmärkt tillfälle för att mingla och diskutera om märkliga saker för både norra regioner av Finland, Sverige och Norge, och deras invånare. Konferensen fungerar som en viktig mötesplats för sakkunniga och andra intresserade; alla är välkomna. Evenemanget arrangeras 19.-21.8.2016 i den välkända lappländska kulturstaden, Kemi.

Årets konferenstema ”Ei se kannatte – Inte är det så dåligt – Vi står han av” sätter sig in i traditionella kulturer och språk på de nordliga områdena, och hur man utnyttjar dom i näringslivet. Vi vill speciellt fästa uppmärksamhet vid Nordkalottens olika minoritetsspråk.

Konferensen, som har tolkning, inleds med berömda regionala författarnas dialog. Rosa Liksom, Mikael Niemi, Siiri Magga- Miettunen och Tor Eystein Øverås diskuterar hur gränser kan avskilja och sammanföra, och vara en källa för kreativitet. På lördagen fokuseras programmet på gränsöverskridande näringsliv, utbildning och kompetensuppbyggande. På söndagen har konferensen kulturexport och utnyttjande av lokala kulturer som dagens tema.

Nordkalottkonferenser har sedan 1960 varit en mötesplats och diskussionforum för politiker, frivilliga organisationer, kulturaktörer, näringslivet, Norden- medlemmar och många andra intresserade. Anteckna konferensdagarna i din kalender och anmäl dig till konferensen i kust- och kulturstaden Kemi.

Hjärtligt välkommen!


Anmälning
(välj på svenska uppe på vänster):

https://www.lyyti.fi/reg_2016/EI_SE_KANNATTE__INTE_AR_DET_SA_DALIGT__VI_STAR_HAN_AV_1367

Bindande anmälan senast 29 juli 2016.

Deltagaravgift:

 

Konferenspaketet innehåller konferensprogramm, lunch och kaffe på konferensdagar, stadens mottagning på fredag, rundtur i Kemi och middag på lördag samt mötesarrangemang.

 

Priset på paketet: 150 €

 

Logi:

Resan och logi ordnar deltagaren själv. Priserna gäller med koden ”Kemi2016”, direkt bokat på hotellet.
Hotell                                   1hh/dygn        2hh/dygn

Cumulus Hotell Kemi             80€                 85€                 https://www.cumulus.fi/en/hotels/cumulus-kemi

Hotell Merihovi                      85€                 90€                 http://www.merihovi.fi/en/etusivu-en-gb/

Hotell Yöpuu                        70€                 90€                 http://www.hotelliyopuu.com/forstasidan.html

Hotell Palomestari                 70€                 90€                 https://www.facebook.com/hotellipalomestari/

 

Ytterlig information och programmet:

https://www.facebook.com/NKK2016/